WELCOME TO THE WORLD OF DANISH & DANIA

By: Mak and Abah Of Lovely MDs

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 2-Jun-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark





Masa mula2 tangkap gambar ni...mak baru dapat tudung syria yg mak beli online...saja try sebab esok nak pakai pi office...nampak ok jer..Esoknya mak pun pakai...tetiba ada sorang kawan mak tu yg nama dia Nadia...dapat angin rajin dari mana ntah (agaknya pembawaan anak pompuan...maklumla first pregnancy) datang kat cube mak nak make over mak ngan kengkawan mak kat cube tu...Apa lagi kami pun seronok jer sebab ada orang nak tolong makeup kan kami..dah habis sessi makeup, mak pun snappo gambor wat kenang2an..lagi pun mak tak penah lagi tangkap gambor ngan member sekiub...tapi ntah camno mak lupa lak nak snap gambo makeup artistnya..kah kah kah..sorry nadia ek....ginilah hasilnya..nampak lain bebenor muke mak niiii....alahai..







Bila tau jer kami nak pi Tesco Penang...Danish dah terbayang keta2 menan kat situ...Nak tak nak kena naik gak tingkat tu sebab nak makan dan nak beli something...Danish & Dania pun apa lagi...terus jer terkam keta2 tu..Dania siap melekat tak mo balik...Hai anak2 mak...









Tuesday, 2-Jun-2009 11:00 Email | Share | | Bookmark
PERJUMPAAN WARIS BUJANG KELANA - KALI PERTAMA




Quote:
Jumaat (1 May 2009) - sebelah malam, kami sekeluarga mengadakan tahlil dan kenduri arwah sempena genap 2 thn pemergian Arwah Atuk ke rahmatullah (5 May 2007 - 5 May 2009)...Semoga rohnya sentiasa berada di kalangan para solihin..Amin


















Monday, 1-Jun-2009 08:56 Email | Share | | Bookmark





Hari ni mak balik tergezut tengok Dania pakai baju baru...Siap mak tersebut "Eh Dania pakai baju sapa ni??"...Rupanya dia dapat present dari Teacher Mira...Teacher Mira tu anak Pn Alina, pengetua tadika & nursery tempat Danish & Dania habiskan masa bila mak abah pi keja..Mira tu sayang sangat kat Dania..Macam2 dia ajar, sampai Dania pandai flying kiss..(Ha! yang ni mak terlupa ajar Dania..)...Dania pun kalau pi nursery and nampak Teacher Mira dia yg datang nak ambik dia dr keta...suka kan main...tapi kalo orang lain..siap meronta lagi takmo...Sayang sangat dia..Yelah masa dia baby lagi pun Mira rajin gak mandikan dia..sampai la dia dah boleh jalan sekarang...Thanks dear, sebab sayang kan Dania macam adik sendiri....







Gambar ni mak snap kat clinic...masa ni Dania demam..lama gak Dania demam kali ni...Rupanya demam nak tumbuh gigi geraham...ditambah ngan ulser dalam mulut..Sian dia..Makan tak lalu, susu pun tak mo..kecik jer nampak anak mak time ni...Danish plak bila sebut nak pi klinik ni suka sgt dia..satu dia suka ngan doktor2 kat situ..kedua klinik ni banyak menan...Mak harap dah tak takut Dr ngan klinik ni..mudah2an dengan izin Allah, Danish pun ada minat nak jd doktor..tapi mak tak kisah lah..apa pun minat Danish yg mak boleh terima, mak support 100%...





Wednesday, 8-Apr-2009 06:18 Email | Share | | Bookmark
Kisah Dania....

Piccas wuz taken 14 March2009...Genap 1yr 1mth anak dara tenit mak ni...
*Makin lincah...
*Makin aktif...
*Yang terbaru dia suka buat mulut ala2 angelina jolie...tapi belum berkesempatan nak snap gambar dia...hehe..
*Dah pandai sebut cat...suka sangat ngan cat...
*Pantang jumpa ganggang tepon + handphone...cakap "aaaooooo..."
*Dengar lagu twinkle2 little star..tangan dia automatik buat macam bintang lip lap..kuncup bukak kuncup bukak...
*Suka memanjat kerusi + meja jepun...pastu depa tangan macam ahli gymnastic....
*Dancing + head banging...
*Suka bully n tarik rambut abang...
*Tido lasak amat..boleh pusing 360 darjah...
*Dah mula pegang pen nak tulis..habis buku abang kena conteng..
*Gigi nak tambah 2 batang lagi....nak jadi 8 btg ...4 atas, 2 + 2 yg nak pecah gusi bawah...
*mcm2 lagi..tp tak larat nak tulis...




Sorry bangat sebab video kat bawah ni sgt tak menarik..Dah la pakai video camera hp jer, pastu saper tengok kepala pun naik teleng..Maklum la, videomannya pun amatur jer....



Ni satu lagi video..budak tecit tgh practise pegang pensil..



Monday, 16-Mar-2009 08:58 Email | Share | | Bookmark
Xtvt dua weekend berturut-turut..

Sunday ~ 8 Mac 2009 : PICNIC @ SG. BIL, SLIM RIVER


Kali ni mak bagi idea kat opah picnic kat Sg Bil..lama dah tak pi..Opah pun lagi lama tak pi..
Semua ada kecuali Pakngah & co..Kalau semua ada mesti lagi best..
Pagi tu opah masak sambal udang, sayur ngan telur dadar.
Pastu singgah kedai beli kudap2 ngan air. Sampai jer kami bentang tikar..tak mandi pun just makan2 and main2 air jer...
tapi danish, dania, dina & hariz seronok sakan main air sungai yg sejuk tu..dania macam tak mo balik..Lepas makan2 n lepak2 kami pun nak balik..
masa nak balik tu baru tau ada orang lemas kat bahagian atas dkt waterfall..tragis sungguh..




Ihsan dari lensa Pakcu ~ Abah Dina Hariz






[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net