WELCOME TO THE WORLD OF DANISH & DANIA

By: Mak and Abah Of Lovely MDs

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Saturday, 1-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Danish 3yrs 2mths 8dys, Dania 17 days...

Minggu ni abah balik..rindunya kat abah..Masa abah balik png, ada timenya tetiba je Danish sebut "abah keje, nanti abah balik la..." Tapi mak tau bila dia sebut camtu maknanya dia rindu abah..Minggu ni pakngah and pakcu sekeluarga semua balik..Riuh rendah bunyi rumah opah..kadang2 riuh dengan jeritan cucu2 opah bermain, kdg2 riuh depa gaduh..pastu baik balik..masing2 ada ragam masing2..tu belum campur dua babies yang masih tak tau apa2..arissa dan dania..Sampai kami gelarkan Danish, Dina dan Aiman group 1st batch sebab semuanya sebaya...Arissa, Dania dan bakal adik Dina yang akan keluar april nanti group 2nd batch sebab depa sebaya..Pandaikan kami merancang..hehe...

Seronoknya group 1st batch main air...


Tuesday, 26-Feb-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
13 days of Dania...

Hari ni pun sama je mcm hari yang lain..pagi lagi uruskan dania..mujur danish opah tolong uruskan..
cuma bab nak mandikan dania, mak tak berani lagi..kena mintak tolong opah gak..Tengoklah gelagat dua beradik comel ni...



Saturday, 23-Feb-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Masa untuk manjakan diri...

Konon...jangan tertipu..bukan pi spa tapi berurutla..Opah panggil makcik bidan urut mak utk 3 hari berturut2..Mula2 dia akan urut seluruh badan..syok kena urut ni..pastu dia suruh mandi ngan air daun2..pastu dia tungku mak..Sejak mak balik kg, hari2 opah sediakan mandi mak ngan air daun2..Best mandi air suam ngan air daun2 tu..rasa sihat dan ringan badan..


Friday, 22-Feb-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Danish 3thn 2 bln, Dania 9 hari...

Hari ni kami di rumah opah..Semalam balik..Sebelum tu mak pi Pearl..Doktor kata mak tak yah continue ubat (labetalol trandates) lagi..means bp mak dah normal balik..On the way balik kg, singgah rumah tok. Yelah, tok belum tengok lagi cucu pertama perempuan sebelah abah...

Pagi ni opah inform klinik kesihatan..tak lama tu nurse datang visit kat rumah..Hari ni Dania kena timbang..weight dia tak berubah..still 2.5 kg..hairan gak sebab minum susu banyak...tapi mungkin first 2 weeks ni dia nak tegangkan kedut2 kulit dia tu...tunggulah..Dania memang banyak minum..tak sampai sejam mintak susu lagi..Susu badan kurang, so mak campur susu formula..

Danish pulak makin sayang adik..nak cium je..Satu yang mak perasan, dia dah pandai posing depan kamera..kdg2 ntah apa2 pose dia bagi..Danish pun dah makin kenal watak2 kartun dalam tv tu..paling dia minat ultraman and power rangers..Tapi sekarang ni memang dia semakin nakal..nak perhatian sangat2...cepat je nak marah kalau tak dapat apa dia nak..pandai cubit orang lak tu..walau tak sakit...hai danish..danish...



Wednesday, 20-Feb-2008 10:24 Email | Share | | Bookmark
Dania 7 hari...

Hari ni nurse datang lagi..dania tetap pink..masalah lain pun takde..dania pun tidur malam takde masalah..mudah-mudahan berterusanlah senang jaga dia...danish pun semakin sayang adiknya...Lusa kami nak balik kampung..mak nak habis berpantang kat kampung..Tapi sebelum balik kg, mak kena pi check up kat Pearl. Ni ada kaitan ngan bp mak..hopefully takde apa...




[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net