WELCOME TO THE WORLD OF DANISH & DANIA

By: Mak and Abah Of Lovely MDs

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Saturday, 22-Dec-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Happy 3rd Birthday Danish...and 5th Anniversary Mak & Abah....

Birthday Boy
With Abah
With Mak
View all 5 photos...
Backdated entry (uploaded on 11 February 2008)

Minggu ni kami balik kampung. Mak plan ngan opah nak celebrate birthday Danish..Tapi mak ingat kami nak celebrate anak beranak je...Rupa2nya opah lagi advanced...Dia siap plan nak buat makan2 dan jemput jiran2 lagi...Thanks opah...Tapi muka Danish nampak moncong je sebab baru bangun tidur. Pastu Danish tak kenal pun budak2 lain tu...And tetiba ada cake plak..Tu yang muka confuse tu..But at last baru Danish faham orang lain tu datang sebab nak sambut birthday Danish....
Masa ni mak preggy 7 bulan..





Wednesday, 10-Oct-2007 18:47 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya Aidilfitri 2007

ngan aiman
opah n arissa
gambo ngan adik arissa
View all 6 photos...
(backdated entry: uploaded 27 March 2008)

Tahun ni giliran sambut raya pertama di kg mak...Mak happy je maklumla kg sendiri..And second reason sebab inilah kali pertama beraya without atuk..sedih sangat....Mesti rasa lain sebab selalu suara atuk la yang kuat nak buat tu ni..Mesti opah lagi terasakan...So, bila kami balik at least kurangla sikit rasa sedih opah tu..Pakngah and co pun balik..Cuma Pakcu and co je yang takde sebab raya kg makcu dulu...Tapi sedihnya, raya kedua dah nak balik kg abah plak..kesian opah kan...Tapi takpe, next time kami balik lagi..Masa ni mak pregnant 5 bulan..





Saturday, 23-Jun-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark




Kali ni kali ke 2 pi TRAP..Semua ada...kebetulan abah balik kg, kami pun ambik peluang pi mandi manda kat sana..Pakngah siap sanggup pi kedai dulu cari seluar nak mandi manda..kesnya sebab kami lupa nak habaq kat dia nak pi TRAP...Tapi best la pi...budak 3 orang tu happy sungguh main air..mula2 dina agak2 takut jugak nak masuk air..tapi lama2 ok jer..Danish lak siap buat kuak telentang telangkup dsbg...Aiman pun...Bila nak pi lagi ek..




Sunday, 17-Jun-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark





Ni first time kita pi TRAP Sg Klah..yang join kali ni Opah, Mak, Danish, Pakcu&co..Mak & Danish memang cuti panjang sebab temankan opah selepas atuk takde..Abah pun takda sebab tak balik minggu ni... Pakngah plak belum balik lagi..Ye lah..lepas dirundung kesedihan selepas pemergian Atuk, kita pi bawak opah lupakan sat kesedihan sambil2 buat theraphy kat tangan Opah yang asyik kebas2 tu..
Syok gak tempat ni..tak terimagine camgini rupanya tempat ni..Untuk sapa2 yang belum pernah pi, ada 3 tempat menarik yang paling popular kat sini...First, Kolam Air Gunung yang memang sejuk airnya...ada sotong giant kat situ sebagai trademark...Pastu dah sejuk2 pi plak kat Kolam Air Panas untuk mandi manda..air dia suam jer...sedap gak berendam kat sini..Third place..tempat berendam untuk sapa yang sakit2 saraf...ada beberapa kolam kecik yang berbeza tahap suhunya..ada yang boleh rebus telur pun ada..ikut tahap kemampuan msg2 la...Kesimpulannya, memang best..rugi pakngah n co & abah tak balik...




Saturday, 5-May-2007 09:55 Email | Share | | Bookmark
Alfatihah untuk Arwah Atuk tersayang....

Atuk dimasukkan ke wad kecemasan Hospital Slim River pada petang hari Jumaat 4 Mei 2007 kerana pendarahan dalam perut. Kemudian dipindahkan ke Hospital Ipoh pada hari yang sama. Keesokkannya, pada 5 Mei 2007, atuk telah koma dan terlantar tidak bergerak di wad 7A Hospital Ipoh. Sehinggalah pada malam itu atuk menghembuskan nafas terakhirnya dengan tenang pada jam 9.55 malam di sisi opah, mak, pakcu dan pakngah....Alfatihah untuk atuk tercinta....


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net