WELCOME TO THE WORLD OF DANISH & DANIA

By: Mak and Abah Of Lovely MDs

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  [32]  >  >>]    [Archive]
Friday, 6-May-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Posing manja...

 
 
 
Gambar2 ni Mak ambik masa Danish 4 bulan...First time ambik ngan digicam. Gambar umur 2-3 bulan ade..tapi guna kamera biasa je...Masa ni Danish main dengan first soft toy Danish.. Namanye Fiffy...Masa ni Danish dah pandai meniarap...Tapi boring dok setempat..Tak sabar nak jalan...








Quote:
24 February 2005 (2 months +) : Immunisation - DPT-Hib & OPV (1st dose), Danish's weight = 5.6kg

24 March 2005 (3 months +) : Immunisation - DPT-Hib & OPV (2nd dose), Danish's weight = 6.4kg, Head = 41cm, Chest = 40 cm, Height = 65cm

22 April 2005 - Danish's weight (4 months) = 7kg


Monday, 21-Feb-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Hari Raya AidilAdha 2005

Dengar takbir raya..
Akulah juara!!
Nampak nih!!
View all 5 photos...
Hari ni umur Danish lagi sehari nak masuk sebulan..Cepat sungguh mase berlalu..Danish ceria jee...Tapi bedung langsung takmau..Tak bebas..Hari ni Hari Raya Haji..Abah pun dah ade kat kampung..Balik 2 hari lepas...Mak pun happy bila Abah balik kampung..






Quote:
10 January 2005 (20 days) - Danish's weight = 3.8kg

28 January 2005 (1 months +) : Immunisation - Hep.B (2nd dose)
Danish's weight = 4.8kg, Head = 37cm, Chest = 36cm, Height = 57cm


Sunday, 9-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Danish dah 2 minggu...

Boringnyee..Ape nak buat nih..
Leceh la dok dalam bedung ni...
Smile!!
View all 4 photos...
Hari ni hari ke 18..Abah balik kampung tengok Mak dan Danish..Tapi Danish tau dia rindu tu...Kesian, hari2 makan nasi kedai...Sekarang Danish dah pandai senyum..I'm growing up..berat pun dah bertambah..Yang pasti bertambah comel..kan Mak?? Abah pun rajin bagi Danish susu ..Ni yang buat Danish sayang Mak ngan Abah ni..Atuk dan opah pun banyak tolong Mak jaga Danish..Kalau depa takde susah juge..



Quote:
31 December 2004 (10 days) - Danish's weight = 3.4kg


Friday, 24-Dec-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Danish's first photos..

Mak tengok muke Danish puas2..Umur Danish 2 hari..
Nyenyak tido anak Mak ni..
Lena..
View all 6 photos...
Sebenarnye sejak Mak pregnant lagi, Abah dah pilihkan name utk first baby ni.. MUHAMMAD DANISH, maksudnye Yang Terpuji Bijak.....Hopefully, Danish akan jadi manusia bijak yang berguna pada keluarga, agama, bangsa dan negara.....Ni le 1st time Abah ambik photo Danish..Tu pun salah set date..Kecik comey je Danish ni...Danish happy tengok semua orang happy..Opah belikan Danish babycot..Dalam seminggu 2 ni ramai mak sedara dan jiran2 datang tengok Danish.. Tapi hari ke 3 Abah nak balik Penang sebab dah seminggu dia ambik cuti..Abah janji lagi 2 minggu Abah balik kampung tengok Danish dan Mak..Sian Abah, kene jadi orang bujang kat sane... Dalam mase seminggu sejak Danish lahir, Mak sedih sangat sebab tak dapat bagi Danish susu badan. Puas Mak usaha tapi tak berhasil nampaknya..Kalau ade pun sikit sangat sampai Danish mengamuk sebab tak puas minum dan kelaparan ..At last, hari ke 3 atuk & opah suruh beli susu formula sebab tak sampai hati tengok cucu die kelaparan..Nak buat macam mane..dah bukan rezeki Danish kot..Itupun sepanjang mase berpantang Mak masih tak putus asa mencuba...



Wednesday, 22-Dec-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Unforgetable moment...

 


Mak admitted wad bersalin Hospital Slim River dah 5 hari sebab leaked...Dah naik boring Mak dok wad .Bile Mak bgtau Abah yg Mak admitted, Abah terus ambik cuti dan rushed dari Penang ke Slim River...Bayangkan, 2 jam dah sampai ...Semalam Mak dah mule sakit pinggang..duduk salah, baring salah...Malam tadi Mak rase teruk sangat sampai mintak nurse picit belakang...Selang beberapa jam Mak suruh nurse check sebab dah tak tahan ...Pagi ni Rabu, 22 Disember 2004, nurse check lagi sekali..Tengah dok tunggu die nak check, keadaan tetibe jadi kelam kabut sebab makcik depan katil Mak terberanak dalam toilet!! Yang Mak ni dalam sakit2 tu kenala bersabar...
Dalam pukul 7 pagi nurse check lagi..serviks dah terbukak 4 cm..Mak ditolak naik wheel chair ke labor room dalam pukul 8...Breakfast pun Mak ambik sikit je sebab tak lalu makan...Kat labor room, nurse tu kate Mak punye serviks masih tak bukak banyak..Dia tak bagi Mak teran..Kadang2 bile rase sakit datang Mak rase tak tahan sangat..Punye le lame Mak kat situ sampai tertidur2 ...Nasib baik Abah ade kat situ, dia tolong bacekan ayat2 Al Quran dan bagi semangat kat Mak..Kadang2 Opah masuk, Abah keluar, sebab sorang je boleh masuk..Pejam celik, pejam celik..Dah dekat 9 jam Mak dalam labor room..Sakit pun dan makin kerap..Doktor datang pantau sekali sekala..Nurse kate kalau lepas ni masih takde tanda nak bersalin, depa ready nak hantar Mak ke Teluk Intan untuk bersalin secara ceaserean. Tetibe dalam pukul 5 lebih petang tu, Mak sakit perut teramat sangat. Ramai nurse dan bidan dalam bilik tu..macam tengok show plak..Tapi semua bagi semangat. Abah pun ade.. Depa ajar teknik meneran..
Tepat pukul 5.40 petang, Danish dilahirkan dengan selamat..Alhamdulillah..normal birth ...Tapi Danish tak nangis..Nurse terus bawak die keluar..Abah pun ikut keluar..Tak lame lepas tu baru bawak Danish masuk labor room semula..Dah bersih dah...Mak kena jahit mase tu..Dah selesai baru le Mak dapat pegang Danish..Nak nangis rasenye ...Kami ditolak ke wad semula.. Kat luar, Abah, atuk, opah dan ramai sedara mara menunggu. Kat wad Abah azankan Danish..Malam tu Mak dan Danish masih kena tahan kat wad. Mak demam ..Nasib baik Danish tak buat ragam malam tu..kesian Mak keletihan sampai lembik badan dok 9 jam lebih dalam labor room...Malam tu Mak dapat tau berat Danish masa lahir 2.98kg.. Esoknye pun Mak kena tahan lagi kat wad..Ramai yang datang melawat..Macam tak caye je Mak ngan Abah ade baby comel macam Danish kan...Tapi sepanjang kat wad Abah lupe bawak kamera..Lusa baru le boleh keluar wad...Seronok rasenye dapat hirup udara segar dalam suasana baru..Lepas 2 hari baru dapat balik rumah opah...Baru Abah dapat tangkap gambar orang baru ni...





Quote:
22 December 2004 (newborn) : Immunisation - BCG (1st dose)
Danish's weight =2.98kg, Head = 33cm, Height = 49cm

23 December 2004 (1 day old) : Immunisation - Hep. B (1st dose)


[<<  <  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  [32]  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net