WELCOME TO THE WORLD OF DANISH & DANIA

By: Mak and Abah Of Lovely MDs

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 2-Dec-2008 06:36 Email | Share | | Bookmark
Eeeee...tak sangkanya.....







Monday, 1-Dec-2008 02:10 Email | Share | | Bookmark





ala ala...cekci & manjenyerrr anak mak ni...





Gambar ni mak snap masa Danish genap 3tahun 11bln....lagi sebulan Danish masuk 4 tahun laaa....Gambar atas anak2 mak tak mandi lagi...dok main-main n 'kemas-kemas' rumah...Pastu biasalah..dah namanya weekend..lepas mandi n bersiap2..meronda la per lagi...sampai la ke Bt Feringgi..tapi tak turun keta pun sebab Dania tidur..So, no piccas la..Gambar bawah lak, piccas Dania dalam keta..Lupa nak bawak toys dia..Nak bagi dia ghalit n tak buas dalam keta, mak ambik straw bagi dia main..Ni ler ghupenye....





Ni plak gambar mak mintak tolong Danish pegangkan botol susu adik..Tu ler, mak sibuk2 nak bagi adik susu, time tu ler Danish pun mintak susu..So, nak buat susu Danish punyer pasal, Danish kenalah pegang botol susu adik tuuuu..


Hari ni mak baru perasan, Dania dah tumbuh gigi..Gigi susu pertama, tumbuh dua batang sebelah bawah depan..Belum pecah gusi sepenuhnya tapi dah nampak...Patutla, asyik menggigit jer anak mak sekarang ni.. Jumpa apapun mesti nak kokak...


Ni plak, time nak pi outing..Macam biasa, anak2 siap dulu..kami makan kat Pen Mutiara, pastu cadang nak pi Sunway Carnival..tapi tengok jalan naik bridge jem giller...So, kami pusing balik..At last kami pi Kompleks Bukit Jambul, beli barang2 mak...Sebelah malam lak pi barang kat Giant...Fuh, penat jugak menghabiskan weekend ni..tapi best!!




Saturday, 22-Nov-2008 16:59 Email | Share | | Bookmark

20 November 2008

Gambar ni mak snap sebelum Dania tidur..Walaupun masuk bilik awal, tapi biasanya Dania akan main-main dulu..sampaila kdg2 tu mak yang tertido dulu..hehe


16 November 2008

Semenjak dua menjak ni, mak baru perasan..setiap kali mak nak snap gambar Dania...dia akan senyum meleret...menampakkan gusi yang tidak bergigi lagi...


14 November 2008

Piccas ni plak..on the way ke Kelana Jaya..sebab nak hantar tok ngan maklong ina yang nak menunaikan haji di Mekah...Kami sewa van 12 seater dr sedara kat Taiping...Abah yg drive....Maklong n tok..macam biasala..tido dalam van..Almaklum..perjalanan depa lagi jauh..Danish n dania lak..happy jer naik van...Maklum la ...first time..Danish siap suruh abah beli van lagi...


8 November 2008


Gambar atas tu kat rumah sebelah pagi..Danish sayang adik..Tapi adik selalu buli abang..Tarik rambut abang, tepuk2 abang..Abang banyak mengalah..Tapi kalau datang geram abang, abang buat kasar jugak kat adik...
Gambar bawah pulak sebelah petang, abah bawak kita semua pi makan kat Oldtown..Abang pesan mee sup ngan sosej ngan telur mata..Mak pesan nasi rendang. Abah plak nasi lemak...Yang tak makan Dania jer..so, mak ambik la gambar dia tgh dok kat baby chair ni..


25 October 2008

Dalam banyak2 gambar, mak suka sangat gambar yang satu ni...Gurauan adik beradik..Dania nampak sweet jer, pandai senyum kat kamera...Abang lak, buat muka n gaya macam2 bila posing...Happy jer nampak anak2 mak ni..


24 October 2008

Ni kisah di suatu hari di bulan syawal..mak tak ingat raya ke berapa..Kita baru balik dari open house aunty Zue kat seberang...Aunty Zue tu kawan sekolah mak dulu..old friend la...Tapi mak lupa nak snap piccas kat rumah aunty Zue..very the sorry ye kawan...On the way balik kita naik ferry sebab abah kata lama dah tak naik ferry..Danish seronok bukan main walau pun takut2 nak lepas tangan..Kena berpaut kat pengadang ferry tu..Pastu abah ambik kamera..kita ambik gambar lagi



19 October 2008

Masih di hari raya...Open House Academic Dept kat tempat kerja mak...Tak pueh ati gambor kengkawan lagi banyak dari gambor mak..lagi2 aunty mimie tu..hihi..jangan marah...


18 October 2008

Di Tesco..lunch kat food court..Biasala lepas makan, Danish nampak mainan..apalagi suker la dia..Mak ambik digicam, snap his piccas..

15 October 2008

Kat Hammer Bay..kami minum petang kat sini, sambil ambik angin laut yang tak berapa bersih tu..hihi...View kat sini cantik sebab nampak Pulau Jerejak, Penang Bridge, bot2 nelayan, laut and rumah2 kondo yang cantik2..


12 October 2008

Dania's new toy...Abah belikan Dania Playskool..biar Dania cepat boleh jalan..Seronok la anak dara mak tu...


11 October 2008

Gambar dua beradik tengah tunggu mak bersiap nak keluar jalan2..




Sunday, 9-Nov-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark

4 October 2008


Raya ke 4..kami sekeluarga sebelah abah pi menghantar pak zaly bertunang...Kami pi 6 kete kalo tak silap...tu pun dua kali masuk salah jalan..agaknya pak zaly yg jadi driver kete paling depan tu gabra kot...last2..adik beradik bakal tunang dia (la ni tunang la) datang naik motor nak tunjuk jalan..hihi..lawak la... Hantaran belah pompuan tu unik..mak tak pernah tengok hantaran camtu..tp very the creative..

Balik rumah, Pak Izy pun tangkap gambar hantaran...Rupanya, hari bertunang ni sama ngan birthday tok..So, kami mintak la tok potong jer kek tunang tu macam kek birthday..hihi


2 October 2008

Ni raya ke 2 kat rumah opah..masa ni pak cu & co nak balik kg mak cu kat alor staq..sempatla depa bergambar sepupu sepapat tu...tapi masa ni danish demam..so tak de mood dia..malam tu jugak kami bertolak balik ke rumah tok kat pb. Risau gak opah tinggal sorang..sebab opah tak sihat...Tapi malam tu gak pak ngah balik dari melaka...So tak la risau sangat...Sementara tunggu pakngah, opah sorang2 aar..


1 October 2008

Ni plak first raya...kami biru nila sedondon..Cantik tak gaun dania...Sebenarnya gaun tu tak berapa jadik masa dapat dari tailornya..So tension punya pasal mak bukak balik jahitan dia..Sehari sebelum raya mak mintak bantuan opah otter balik gaun tu..at last dapat gak dania pakai..Mak tambahkan aksesori kat dada bagi nampak glamour sket anak mak ni...hihi.. Raya pertama for the first time kami jalan2 rumah sedara mara..Kalo sebelum ni rumah opah dulu yang kena serbu..Kami jalan sampai rumah tok uda kat malim nawar..Malam baru sampai rumah...


20 September 2008

Gambar ni mak ambik dalam bulan puasa..weekend jugak...masa nak pi shopping sikit2 barang2 utk raya..Disebabkan ada sorang tu tak posa..mak ngan abah bawak la dia ke Tesco Extra..Makan chicken rice kat situ..Punya la menggugat keimanan cara dia makan..macam sedap sangat..Dania lak..maintain comey jer...

7 September 2008

Ni masa bersiap2 nak keluar jalan2...Dania sabar menanti atas walker dia , tunggu mak bersiap...


6 September 2008

Lepak kat rumah..bro and sis in pyjamas....


30 August 2008

Gambar yang ni diambil beberapa hari sebelum bulan puasa..Kami sekeluarga balik kg opah hari khamis...Sabtu, mak ajak opah and pakcu&co pi tengok rumah baru pak ngah kat Puchong. So on the way kami singgah makan nasi ayam kampung kat R&R Awan Besar. Pakngah&co dah sampai dulu..Berselera makan sebab dah lama tak berkumpul ramai2...Sebelum sampai rumah pakngah kami singgah shopping kat carrefour subang jaya sebab opah nak beli kain langsir. Makan malam kat umah pakngah..malam baru balik slim..Tak dapat tido rumah pakngah sebab esok kami nak balik penang..


29 August 2008

Gelagat Dania jumpa kak Dina and Hariz...bersepah rumah opah dibuat dek budak2 ni...


26 August 2008

Ni kat rumah...mak cepat2 snap gambar2 ni sebab nak tergelak tengok
gelagat dua beradik ni..Si abang punyala teruja nak tengok adik pakai tudung..Digunanya sapu tangan adik, letak kat atas kepala adik..pastu dia pun dok terkedip2 puas hati tengok adik pakat tudung..Yang si adik pulak tak la cepat tangan dia tarik saputangan tu..dia pun seronok tengok abang gelakkan dia...Hai anak2 ku.......


23 August 2008

Weekend lagi..bila tak buat apa kat rumah kaki ni mula gian nak keluar....dah puas pusing2...kami singgah padang kota...kali ni kami pekena pasembur...Lepas tu mak ngan abah bawak kat children's playground kat situ sebab danish dah lama tak main outdoor playground macam tu..Seronok bukan main la dia..Pastu abah belikan dia pistol yang tembak buih tu..happy gilos dia....Adik pun main sket2...Adik macam biasa la..ada jer peminat..and chinese la no 1 fan dania...siap datang and duduk dekat dania lagi...biasa la kan ..anak emak yang chinese look ni...


16 August 2008

Weekend, macam biasa..mesti bawak anak2 jalan2...dah habis cari barang keperluan..kami pun meronda...kali ni kami singgah kat kawasan banglo baru tepi pantai dekat jeti pulau jerjak...Petang2 ramai gak orang picnic and ambik angin kat situ..cuma kat situ kalo nak mandi laut, kena fikir dua tiga kali..sebab nampak tak bersih sangat...Apa pun anak2 seronok, mak and abah pun seronok


14 August 2008

Darling Dania yang....chubby tembun tembun..geram mak tengok pipi dia..


1 August 2008

Anak anak mak...comel, comeler, comelest......


30 July 2008

Kali ni mak ngan abah bawak danish main kat Smart Wonder Kidz kat Queensbay Mall untuk yang kesekian kalinya..tengok ajela gelagat danish happy ke tidak dia...tak ingat dunia tu...Dania tengok jerlah..esok besar tak tau la camner lak...


25 July 2008

Testing kamera...blur la plak..tapi sebab gambar princess mak..mak tetap letak kat sini..


20 July 2008

You sexy for my shirt.....hehe


19 July 2008

Danish and superheroes...Dania heran....Ni la hasil kerjatangan danish..Dah pandai blend color tapi asyik terbabas keluar garisan...yang satu lagi tu lukisan danish...mak, abah dan dania...senang betul orang lidi dia..bulat2 jer..terasa mak!!


18 July 2008

Pose mengancam dua beradik...Ala ala...sayangnya abang ngan adik....


17 July 2008

My princess in the walker..


13 July 2008

Hari ni hari bersejarah buat pak zaly..Nak merisik anak orang...yang pasti anak2 mak mesti comel hari ni...punya la banyak makanan orang tu jamu..kuah durian ada..roti jala ada..laksa ada..fuh..kenyang..Tapi mak tak la kenyang sangat sebab princess mak ni mengamuk..Mana taknya..lepas sorang, sorang nak dokong dia..last2 tak siapa berani pegang dia..cuit2 boleh la...apa lar anak mak ni..bikin malu mak jer...


Saturday, 8-Nov-2008 03:31 Email | Share | | Bookmark

Quote:
Lamanya mak tak update fp ni...rindu tu rindu jugak..tapi masa tak mengizinkan...nak buat camne...Tapi don't worry, mak still akan update all the photos yang dah lama terperap tu..slow-slow la ek..So, enjoy viewing backdated entry...


09 July 2008

Hari ni tak buat apa...layan je la anak2 mak ni main kat rumah...

05 July 2008

Kali ni bawak dua beradik ni shopping2 kat Tesco...Danish mana boleh tinggal mainan2 yang ada kat situ...mesti layan punye...Adik tunggu je la abang tu main...

25 June 2008

Danish berangan lagi..kali ni adik jadi mangsa..Konon2 dia doktor, adik patient..Harap2 besar esok ada keinginan dia nak jadi doktor, kan...

22 June 2008

Ni plak gambar santai kat rumah..Suka tengok anak2 mak posing depan kamera..

21 June 2008

Tak de apa nak buat kat rumah hari ni..apalagi mak ajak abah keluar....Dah puas meronda, kami singgah padang kota..Ambik gambar...Danish happy jer.. maklumla seminggu sekali dapat keluar...

20 June 2008

Gambar ni plak mak ambik masa bawak dania pi checkup 3 months. Mula2 pi klinik kesihatan. Dah balik dari klinik lupa plak nak ambik ubat batuk 2MD ni..So pi plak jumpa paed..Danish seronok pi klinik2 ni sebab banyak mainan...apa lagi sementara tunggu turn..dia main puas2..

16 June 2008

Yang ni mak saja je nak ambik gambar dania..sejak2 pandai meniarap, selalu je mak tunggu pose2 menarik dania tu..

15 June 2008

Gambar ni plak mak snap masa bersiap2 nak keluar..jalan2 cari makan..Masing2 dengan hal masing2

14 June 2008

Adik plak dengan hal dia sendiri..masih nak upgred skill meniarap dia..Kira terror dah tu..Tapi tak puas hati tangkap gambar dia..tak mo senyum la..



Kelakarla tengok gambar danish ni...konon2 dia duduk dalam kete la..siap pakai seat belt and cakap sorang2..Berangan la tu...Orang kata budak2 kalo berangan atau berimaginasi ni sangat elok..menunjukkan pemikiran dia sedang berkembang..So mak biarkan la and tahan ketawa supaya dia tak perasan..Tapi dia terperasan jugak..terus malu2 alah..


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net