WELCOME TO THE WORLD OF DANISH & DANIA

By: Mak and Abah Of Lovely MDs

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 1-Oct-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Aidilfitri 2008

 
 
 
View all 16 photos...

Pakcu's digicam1- testing!!


Pakcu's digicam2 - raya sakan...


Pakcu's digicam3


Pakcu's digicam4


Pakcu's digicam5




First raya...kami biru nila sedondon..Cantik tak gaun dania...Sebenarnya gaun tu tak berapa jadik masa dapat dari tailornya..So tension punya pasal mak bukak balik jahitan dia..Sehari sebelum raya mak mintak bantuan opah otter balik gaun tu..at last dapat gak dania pakai..Mak tambahkan aksesori kat dada bagi nampak glamour sket anak mak ni...hihi.. Raya pertama for the first time kami jalan2 rumah sedara mara..Kalo sebelum ni rumah opah dulu yang kena serbu..Kami jalan sampai rumah tok uda kat malim nawar..Malam baru sampai rumah...


Tuesday, 17-Jun-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark





Ni kali pertama pi TRAP..Yelah, lepas arwah tok pergi untuk selamanya..saja jer nak bawak opah, lupakan sikit kesedihan sambil bagi theraphy sikit kat tangan opah yang kebas2 tu..Syok gak tempat ni..tak terimagine tempatnya gini..Yang pi time ni Opah, Mak, Danish & Pakcu&co..Pakngah tak balik lagi..Ada 3 tempat menarik kat sini : Kolam Air Gunung yang ada sotong giant tu, Kolam Air Suam...dua2 ni untuk mandi manda...And satu lagi beberapa kolam kecik..hah yang ni real air panas di mana setiap kolam ada suhu yang berbeza..dari yang ala2 panas sampai yang boleh rebus telur...Kat sini, sapa2 yang ada sakit2 saraf dsbg..elokla berendam bagi melancarkan perjalanan darah..Chaiyok2





Monday, 16-Jun-2008 06:05 Email | Share | | Bookmark
Backdated entry...

 
 
 
View all 9 photos...


Mak tersilap la..gambo ni sebenarnya dah pernah publish dalam entry yang lepas...Ntah mana datang angin rajin buat sampai dua kali..takpe laaa....layan jer le..





Gambo ni lak mak snap lepas balik nursery..Danish sekarang memang kena penyakit suka bergambar..Posing mesti sengih..Memang senang la snap gambo die sekarang..Dania lak kalo pandang kamera, mata kat berkelip..boleh control tu..







Yang ni lak saje je mak nak masukkan entry untuk abah..Masa birthday dia ari tu mak ade order something utk dia..tapi masa tu tak sampai lagi..So bila sampai mak pun buat surprise kat dia..Nasib baik menjadi..Hopefully abah suke no!!



So, oleh sebab mak update entry ni secara kebetulan lebih kurang sama ngan hari kaum2 bapa sambut Father's Day..so kira yang ni pun samalah utk Father's Day buat abah..Semoga abah akan terus jadi abah yang baik utk anak2, and hubby yang baik utk mak..Semoga abah dikurniakan kesihatan yang baik dan berkekalan, panjang umur dan didatangkan rezeki yang melimpah ruah..Amin...WE LOVE YOU SO MUCH

Especially dedicated for Abah and all Abahs, Papas, Walids, Ayahs, Babahs dan yang sewaktu dengannya out there..



Quote:
Sempena Hari Bapa ni..teringat lak kat arwah atuk...tak sangka dah setahun lebih atuk meninggalkan kita semua...Kadang2 tu kuat sungguh ingatan kat atuk..terbayang dia gelak, dia marah, dia suka, dia tak suka dll...Masih terbayang atuk dok terlantar sakit..Banyak sungguh rasanya dosa mak kat atuk sama ada yang mak sedar atau tidak..Kadang2 mak tak sedar pun kata2 mak boleh buat atuk kecik hati..tak pernah bermaksud macam tu..tapi arwah atuk sensitif orangnya..cepat terasa..kdg2 lain yang dimaksudkan, lain penerimaannya...Tapi mak tetap sayangkan atuk..memang terasa kehilangannya..Danish pun selalu sebut tentang atuk..Rindu kot..sebab atuk suka dokong Danish masa kecik..Tapi sekarang..tengok gambo je lah....
Semoga roh atuk tetap berada di samping orang2 yang beriman dan di tempat yang terbaik di sisi Allah s.w.t..Semoga sentiasa dijauhkan azab kubur..dilapangkan kuburnya..agar rohnya tenang dan aman selalu..Amin..Al Fatihah..


Yang ni lak..Gambar Danish bergambar dengan robot2nya..macam bangga je rupe dia dapat robot2 favorite dia tu..Setiap kali bergambar..robot2 tu mesti ade...







Ni gambar sebelah malam lepas mandi..Danish tetap dengan robot2nya..tapi sebab dah selalu sangat, and mak pun dah boring tatap muke robot2 tu..mak crop la gambo ni..sebab mak lagi suke tengok muke anak2 mak..Dania yang gebu plak semakin gebu..Dah semakin menunjukkan kebolehan dan kesungguhan dia nak meniarap...







Hari ni..pagi2 lagi mak dah snap gambo puteri kesayangan. Dania tengah dok relax atas bouncer sambil main kring kring die...Tapi dah tak leh dok lama atas benda tu sebab dia sibuk nak meniarap..Hari ni abah ada kat umah..so kami plan nak pi kenduri kawan abah kat Sg Ara. Dalam kereta sempat lagi snap gambo puteri manja mak ni...Lepas kenduri Danish nak pi Queensbay Mall sebab nak main kete..tapi tak leh nak masuk sebab parking full..dua kali kami pusing, tak dapat gak...So, kami pun bercadang nak pi Carnival Mall kat Seberang Jaya..citer yang sama berulang lagi..parking full...Apalah malang nasib, tapi bagus gak...duit tak kluar...hehe

Cerita pasal Danish lak..perasan tak dalam gambo ni Danish pakai baju tido lain seluar lain.Sebab start hari ni mak nekad nak ajar Danish off diapers..Huru hara gak mak first day off diapers..Tak sampai 5 minit dah nak pi toilet..2 kali gak la terbabas...terlupa kot..asal tanya je nak kencing ke tak, mesti lepas tu dia bukak seluar pi toilet..walaupun tak de benda nak dikencingkannya...Sampai la dia dah nak tido, baru mak pakaikan diapers balik...







Hari ni hari kedua Danish off diapers..Hari ni ok sikit berbanding semalam walaupun dia kerap nak terkencing jugak.Tapi kali ni dia tak terbabas kencing dalam seluar..bila tido malam baru mak pakaikan diapers. Gambo danish mak lupa nak snap..yelah huru hara gak pasal dia asyik nak pi toilet..
Dania lak dah semakin pandai meniarap..Dengan senang je dia dah pusing badan dia..cuma bila lama sangat dia meniarap dia akan merengek..mungkin letih tahan kepalanya kot..Tapi Dania memang kuat berusaha..Hasilnya dia dah boleh meniarap sendiri..



Hari ni, kami ke Queensbay Mall..menunaikan hajat semalam yang tak kesampaian. Hari ni kami makan kat Nandos..First time makan..Not bad..Then abah bawak Danish pi main kat Smart Kidz. Mak plak sorong Dania yang tido dalam stroller pi tengok2 baju2 baby and toddler..Tengah dok tengok2 terperasan seseorang yang dikenali..Rupenya auntie Mas and co..Lame tak jumpe afreena..makin sweet tengok dia..Wp depa dah pindah SP, tapi tetap setia shopping kat Qb mall.. Tapi lupa lak nak bergambo dengan depa sekeluarga..Abah and Danish lak takde sebab sibuk main... Balik rumah baru ingat nak snap gambo...







Ni plak lepas ambik Danish & Dania dari nursery..Geram tengok budak booolatt sorang ni...tu yang cepat2 snap gambo dia meniarap...



Sunday, 8-Jun-2008 14:27 Email | Share | | Bookmark
Saje suke suke..









Info:
Magazine2 ni tak keluar kat mane-mane sebab modelnya underage..tak mintak kebenaran mak bapak...So kena banned magazine2 ni...hehehe


Thursday, 5-Jun-2008 01:25 Email | Share | | Bookmark
Latest Update....



Hari ni kami semua tak dapat jalan2 sebab abah keje malam..Tak perasan pun sekarang ni cuti sekolah..Hari ni mak buat kerja-kerja suri rumah tangga yang dah seminggu terbengkalai..Hari ni la baru nak sapu sampah, nak kemas rumah, nak lipat kain dan yang sewaktu dengannya..Dan hari jugak la nak bermanja dengan anak-anak mak yang comey2 tu..Dania pagi-pagi memang bangun awal..Tapi lepas siap2 kan dia..bagi dia kenyang dia dah tak kaco mak dah..dia pun tido lah dengan lenanya..Danish pulak dengan aktiviti dia la..Dengan coloring booksnya, dengan robot2nya dan aktiviti2 lain..Tengah hari kami keluar ke Giant sebab barang2 Dania and Danish dah banyak yang habis..Pastu kami makan nasi kandar Pelita kat Giant..Dah lama tak makan nasi kandar..and then perut pun dah lapar..So, boleh habis la kami balun..





Hari ni memang tak pi mana..Tengah hari mak masak ayam masak kicap ngan sambal daging..Lama tak masak, rasa syoknya makan kat rumah..Dania lak biasa la ngan susu je la..Cuma la ni mak ada bagi dia makan madu sebab orang kata elok utk kesihatan..Yelah..dia asyik batuk selsema je..sama macam Danish jugak..Dania dah ada habit terbaru..menyembur..Habis basah baju dia..siap tempias kat orang lain..Alahai anak omak..





Hari ni nak pi keje rasa macam malas je..Monday Blues la orang kata..Balik keje pi ambik 2MDs...Danish sampai rumah terus capai adik punye bouncer..(actually dulu dia punye)..pastu terus dok sambil melangut tengok tv..Kalo Dania boleh fikir mesti dia kata awatla abang ni jadi macam baby..



Dania lak still cool..sekarang ni senyum and nyengih je...Sebelum pi keje..sempatlah abah bermanja dengan buah hati 2 orang tu...



Gambo ni mak ambik lepas Danish mandi..Asalnya mak nak explore camera tepon mak sebab mak tak puas hati gambo2 mak ambik tak sharp..Ntah terusik tang mana tak tau..Tetiba dia suruh mak snappo gambo die..Nak tergelak tu belum sempat mak aim kat dia..dia dah menyengih macam tu...siap sengetkan badan lagi..Ntah mana belajo posing pun mak tak tau...





Picca ni mak ambik lepas balik keje and ambik anak2 mak dari nursery..Mak letak Dania kat sofa bed sementara mak ada keje sket..Tetiba mak tengok dia dah meniarap..Danish lak dok gelakkan adiknya yang terhangguk-hangguk dok tahan kepala ngan badan dia...Apalagi mak pun snap gambo aksi dua beradik ni...Dania ni macam dah tak sabar nak meniarap..kadang2 berusaha keras sampai bising mulut dia marah kalo tak dapat meniarap..





Gambar ni plak sebelum abah pi keje, and mak baru balik keje dan ambik 2MDs dari nursery...Mula2 abah dok angkat Dania dok kat paha dia..Tetiba Danish buat jeles nak dok gak atas abah..Terpaksalah abah riba dua2 sekali...Hai ...nasib baikla baru dua abahnye..kalo 5..Teruk gak abah nak riba semua sekali..hihihi



[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net