WELCOME TO THE WORLD OF DANISH & DANIA

By: Mak and Abah Of Lovely MDs

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 23-May-2008 18:07 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 8 photos...


1 Mei 08(Khamis)- cuti Hari Buruh..kami sekeluarga balik kg opah di S.R. Mak extend cuti sampai Jumaat..so, long weeked..Tujuan balik kg adalah kerana opah buat kenduri cukur jambul dan naik buai untuk 3 cucu baru ..Arissa, Dania dan Hariz pada petang hari Jumaat. Sebelah malam pulak ada kenduri tahlil dan bacaan yassin sempena genap setahun pemergian arwah atuk ke rahmatullah pada 5 Mei 08 ini. Semoga roh arwah atuk sentiasa berada di tempat yang tertinggi di sisi Allah s.w.t dan dijauhkan seksaan kubur daripadanya...Amin.
Sebelum bertolak balik kg, kami singgah di Sunshine Square sebab nak beli present untuk Aiman (for his 3rd Birthday on 1 May 08), Dina (for her 3rd Birthday on 5 March 08) dan Hariz (newborn baby on 29 March 08)...






Sebelah pagi kami anak beranak sibuk buat persiapan kenduri. Opah ada buat cenderahati untuk para tetamu dalam bentuk goodie bag...dalamnye ada cupcake, buah oren, kuih bahulu dan jelly laici serta bunga telur..3 buaian dihias indah dengan bunga-bunga menjalar di mana kain buai kaler biru utk boy dan pink untuk girls...Cucu2 first batch opah lah yang paling seronok..berposing sakan, bermain macam dunia ni depa punye..masa ni kalo nak larang ape2, buang air liur je ler..






Semua cucu opah berpakaian cantik...Semuanya bagai diraikan wp actually yang diraikan 2nd batch je...Tapi lupe plak, kenduri ni sekali dengan kenduri aqiqah..Means, semua diraikanlah...



Acara kemudian dimulakan dengan marhaban, bacaan berzanji, lagu naik buai dan ucapan2...Semasa marhaban 3 cucus opah 2nd batch dipangku untuk acara cukur jambul..Dimulakan dengan Arissa, diikuti Dania dan akhir sekali si kecik Hariz..Selesai dicukur jambul depa dimasukkan ke dalam buai oleh bonda masing2..Seterusnya lagu naik buai dinyanyikan sehinggalah tamat dan ketiga2 yang diraikan tidur dalam buaian msg2...Meriah je rasanya masa tu...Lagu naik buai berupa lagu nasihat untuk anak dan ibu..Sedih gak bila dengar liriknya betul2...Setelah acara tamat..para jemputan dihidangkan dengan jamuan petang..(catering mak lang ati)..






Ni lah wajah2 yang diraikan...Dania nampak selesa je dalam buai tu..Mak dan abah memang tak mo biasakan dia tidur berbuai..Tapi sesekali dapat berbuai, macam dia tak mo keluar lak dari buaian tu...








Keesokkan harinya opah buah sambutan birthday untuk cucus first batch sempena hari lahir depa ke 3...Danish (22.12.04), Dina (05.03.05) dan Aiman (01.05.05). Seronok betul Danish dgn kazensnya dapat nyanyi lagu Happy Birthday To You, tiup lilin dan potong cake...


Untuk lihat lagi gambar kemeriahan kenduri ni boleh tengok kat ina~ibu 2AZs





Tuesday, 20-May-2008 18:01 Email | Share | | Bookmark
Backdated entry lagi...

 
 
 
View all 5 photos...




Gambar ni mak snap lepas 2MDs balik dari nursery...rindu rasa kat depa dua orang..Dania ni memang tak banyak ragam..tiap2 hari lepas balik dari nursery..sekejap je nak main2...dekat pukul 8 dia akan merengek mintak susu dan nak tido dalam bilik...dalam gelap & sejuk aircond...senang je dia tidor kat dalam bilik...Mak boleh tinggalkan dia sorang2 dan buat benda lain..boleh gak tumpu pada Danish plak...





Hari ni Sabtu..biasala hari cuti, semua bangun lambat..kecuali Dania yang tetap bangun pukul 6 lebih..Lepas bfast and mandi manda...kami pun mula la nak kluar...Destinasi kali ni ke Giant sebab nak beli barang..Kat Giant Danish dapat barang baru and tambah koleksi coloring book Power Rangers dia..Bersemangat dia mewarna kat meja baru..





Piccas ni plak mak snap lepas balik dari nursery...Dania biasa la..mak letak dia kat playmate dia...mata dia dok explore benda yang tergantung2 tu...Danish plak sampai je rumah terus serbu meja dia...





Ni pun gambar 2MDs balik dari nursery...Danish balik terus main ngan menan dia..kat kawasan rumah ni dia takde kawan sebab dok rumah je..So barang menan dia bnyk sebab tak nak dia boring...Kengkadang kesian gak dia tak berkawan kat kaw rumah ni..Tapi mujurlah kat nursery dia ramai kawan..at least dia tahu macam mana berkawan..Dania pun harap2 gitula since dia sorang je baby kat nursery tu..Tapi kakak2 dan abang2 kat sana suka kat baby macam dania..Harap2 depa sayang dia macam adik depa sendiri...




Friday, 16-May-2008 11:34 Email | Share | | Bookmark
AGAIN.....Backdated Entry...Layan jeee....

 
 
 
View all 10 photos...




Piccas ni mak snap lepas siapkan dania sebab nak pi jalan-jalan. Gambo yang atas stroller tu plak masa kat Carrefour, Seberang Jaya. Saje jalan2 nak habiskan masa dengan family tercinta. Pastu time balik letak dia dalam car seat dia...



Yang ni plak piccas abang danish main kat Carrefour. Seronoknye dia dapat main..Kira sambungan dari Smart Kidz ari tu la...Yang sebelah tu plak gambar dia on the way balik penang island..



Lama rasanya tak picnic tepi pantai..Walaupun tak dapat picnic, abah tetap nak singgah kat tepi pantai..Area ni area baru..mak pun tak tau ape name tempatnye..tapi cantik gak pemandangan. Tempatnye tak jauh dari jeti P.Jerejak. Seronok tengok Danish main2 kat pasir pantai tu..Dania plak masih baru tengok matahari..Terkelip2 lagi mata dia...





Yang ni plak piccas di suatu petang di mana mak teringin sangat nak minum coffee float..Yang mak tau coffee float ade kat Tari Cafe sebab masa mak pregnant dulu mak rasa coffee float dia paling sedap...So abah pun ape lagi..drive le ke sana... Tapi peliknye bila minum tak plak rasa sedap macam ari tu..Danish lak order ice cream..Suke sangat la dia...Takpe la...esok depa 2 beradik nak pi school sebab mak dah start keje..Dalam suke2 tu sedih gak nak tinggalkan Dania yang kecik lagi tu kat orang...








Gambar ni mak ambik pada hari kedua Danish dan Dania balik dari nursery..Hari pertama semalam, syukurlah Danish tak nangis kembali ke sekolah..Berjaya gak mak dan abah punye pujukan psikologi..Dia pun nampak happy je pergi dan balik sekolah...Dania lak hari pertama mak tinggalkan dia ok..All the takers yang jaga dia kata Dania senang nak jaga..tak banyak ragam..Tapi masuk hari kedua, masa mak nak tinggalkan dia dalam baby cot..dia pandang mak sayu je...then dia nangis..tak sampai hati mak..Pastu cikgu dia dokong & bagi susu baru dia ok...senang sikit hati mak nak pi keje...







Hari ni plak mak ambik cuti sebab mak ngan abah kena bawak Dania pi cucuk kat klinik Sg Dua..14 hb April hari tu Dania dah genap 2 bulan..Hari ni dia kena timbang dan ukur tinggi jugak..Weight Dania naik lagi..dah 4.7kg...okla tu...Balik dari klinik dia ok je..Tapi ptg tu dah mula dedar badan dia..Mak ngan abah lapkan badan dia dengan towel basah..ubat memang dah bagi sejak balik klinik tadi..Plan mak ngan abah, nak balik kg abah petang tu terpaksa cancel..sebab takut Dania demam...Kesian dia...







Piccas ni diambil masa kami kat kg kat P.Buntar..Dah semalam Dania demam, terpaksala balik hari ni..dari 2 malam dapat satu malam je kat umah tok..Sekali sekala Danish dapat jumpe cousin dia abg Danial...seronok tak terkira...ape lagi dapat main pool kat luar rumah tu...Dania lak tengok je la..Gambar last tu hari nak balik penang balik sebab abah keje malam..Sempat gak Dania tido dlm baby cot dia...





Wednesday, 14-May-2008 13:35 Email | Share | | Bookmark
Update fp..jgn tak update....

?
 
 
View all 57 photos...



Hari ni mak ngan abah bawak anak-nak pi shopping lagi..Ada je barang Dania yg tak cukup lagi dibeli..maklumla..nak pi sekolah dah anak dara kenit mak ni..Sebelum tu kami pi nursery jumpa principalnye Pn Alina nak register Dania..Sempatla bergambar sebelum keluar rumah and dalam kereta...








Hari ni plak mak ngan abah bawak danish and dania pi Queensbay Mall..Hari ni sambil mak nak window shopping baju baby, mak nak bagi Danish main puas2 kat Smart Kidz...Seronoknye dia tak terkira...Enjoy the photos...










Tuesday, 13-May-2008 13:46 Email | Share | | Bookmark
To all mommies out there....




From: Danish, Dania & co





Untuk semua ibus, mamas, mommies, emaks, ummis dan yang sewaktu dengannya yg pernah visit
danish & dania dalam fp nie...thanx so much..Semoga kita dapat teruskan persahabatan ini sampai bila-bila..Kasih sayang, nasihat, doa, pujian, dan sebagainya kepada Danish & Dania sangat-sangat dihargai..Terimalah big kiss dari Danish and Dania for all of u......


">




[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net