WELCOME TO THE WORLD OF DANISH & DANIA

By: Mak and Abah Of Lovely MDs

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 22-Apr-2008 04:03 Email | Share | | Bookmark






Wednesday, 16-Apr-2008 06:25 Email | Share | | Bookmark
Hari mengupdate fp...Backdated entry..

Hari ni mak free sikit kat office..tapi actually tak free sangat pun..keje tu ada tapi, belum ada motivasi nak buat..so hari ni mak upload semua gambar yang tak ter upload lagi sebelum ni..

4 April 2008 Friday
Gambar ni mak ambik masa kami nak keluar pi jalan2..Hari ni mak still cuti..abah pun cuti so kami pun nak jalan la..Danish pun tak hantar pi nursery..biarlah dia cuti2 m'sia sebelum mak keje balik nanti...tapi tak plan ke mana pun..ikut je gerak hati..



5 April 2008 Saturday
Gambar ni pulak masa dok lepak kat rumah..saja2 mak suka snap gambar si kenit dua orang ni..Danish lak bila kita snap gambar dia, mula2 buat muka paling cun dalam dunia..tapi once nak tekan button dia buat muka yang menyebabkan mak geram sebab gambar tak jadi..sabor je la...yang bawah tu gambor Danish, mak snap sebelah malam...




6 April 2008 Sunday
Hari ni abah pun cuti gak..so kami lepak kat rumah..tapi dah namanya cuti..petang tetap keluar...



7 April 2008 Monday
Hari ni abah keje..tersadaila kami di rumah..so ape lagi mak pun mengulit anak mak sorang ni la..abang danish mak hantar ke nursery..Sebenarnya mak start hantar danish minggu lepas hari selasa..and then rabu..pastu danish cuti balik coz abah cuti..time ni la nak bawak depa jalan2..Mujurlah masa hantar tu danish cool je..tak nangis pun..agaknya dia pun rindu nak sekolah..Then hari ni mak hantar lagi..tapi dania mak belum hantar coz Pn Alina, pengetua nursery & kindergarten tu outstation..so dania tak daftar lagi la...



8 April 2008
Hari ni pun sama macam semalam..abang danish pi nursery..Tinggal mak dan dania je kat rumah..Dania ni senang jaga..Dia tak banyak ragam..sekarang ni dah pandai gelak..geram mak tengok pipi dia yang semakin chubby tu...




9 April 2008
Hari ni pun mak tinggal dengan Dania..Senyum je dia hari ni..Tapi sejak mak tinggal berdua ngan dia mak tak susah mana pun..Mak boleh masak, boleh mengemas, basuh baju dll sebab dania tak meragam..mak suka macam ni..harap2 dania akan terus cool camni..Tapi mak sedih la..minggu depan mak nak start keje..Sedihnya nak tinggalkan dania..maklum la kecik cinonet lagi..Harap2 Pn Alina boleh jaga Dania macam anak dia sendiri...










Thursday, 3-Apr-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Shopping kat Carrefour...

Hari ni Dania dah 50 hari..First time mak ngan abah bawak dia berjalan n shopping..Kebanyakan barang yg mak nak shopping pun barang Dania la..Sebelum ke Carrefour kat Seberang Jaya, kami singgah makan kat Tesco. Lupa nak ambik gambo..Dah sampai kat Tesco, Danish pun tak lepas peluang nak main kat tempat mainan kanak2..Mujurla kejap je..Lepas tu baru kami gerak ke Carrefour..Dania ok je..Mak pun tak sangka, senang bawak dia berjalan..So, layan je la gambo2 ni..





Monday, 31-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Hari yang indah bersama Danish & Dania..

Abah keje hari ni..So tinggallah mak ngan 2 buah hati pengarang jantung ni..Hari ni dapur mak berasap balik stlh dah berbulan2 mak tak fully masak..Tapi Danish macam tak selera makan nasi..So mak buatkan dia bihun tomyam yang tak pedas..Berselera dia makan..Siap tambah dua pinggan lagi..Gambo ni mak snap lepas dia bangun tido..Bangun2 je sebut nak makan...



Dania plak sempoi..tak banyak ragam..Semakin comel je dia..geram mak tengok..



Hari ni mak tak hantar Danish pi nursery..Nak dok ngan depa puas2 sebelum mak keje..Tapi esok mak kena hantar Danish jugak sebab nak biasakan dia balik pi school tiap2 pagi macam dulu..Lama sangat dah dia cuti..Dania..nanti2 la mak hantar..mak sedey la..kecik lagi dah nak kena hantar Dania kat orang..Tapi sebelum mak keje, mak kena hantar gak, biar depa biasa ngan Dania mak yang comel ni..


Saturday, 29-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Balik Penang...dan berita gembira..

Hari ni kami sekeluarga nak balik..Terima kasih opah sebab jaga kami anak beranak..Takut gak Danish buat hal, nak ajak opah ikut balik Penang macam dulu..Ooops lupa nak citer, ada sekali tu...masa tu mak pregnant lagi..kalau tak silap dah 8 atau awal 9 bulan..kami balik rumah opah..masa time nak balik Penang tu, Danish menangis2 nak opah ikut..Siap arahkan opah naik atas bersiap..sampai kami tak leh wat ape nak stopkan tangisannya..Last2 terpaksa la opah ikut..Itupun sebab Pakcu ada kat kg Makcu di Alor Staq..So, lusanya boleh la opah ikut Pakcu balik..Itulah Danish..sayang sangat ngan opahnya..Selama mak berpantang kat kg ni..opah la yang mandikan Danish, basuh uk uk die, bagi danish makan dan bawak danish pi kedai..Manala danish tak rapat ngan opah..Kalau opah pi mana2 tak bawak dia, siapla dia punye mengamuk..Sampai opah kena keluar balik bawak dia pulak..Danish..danish..

Haa...hari ni satu lagi berita gembira..Pukul 6.41am, Makcu selamat lahirkan baby boy kat Hospital Serdang..Seronoknya..Nampaknya mak habis pantang semalam, hari ni makcu lak bersalin..Tak dapat la opah nak rehat..Kena sambung jaga cucu baru lak..hehe..Tapi kami kena balik hari ni sebab esok abah keje..Kalau tak mesti kami tunggu nak tengok baby baru..Pakcu and co akan balik malam ni juga ke kg bawak baby baru sebab makcu dah boleh discharge petang ni juge..

Bergambar sebelum balik..



On the way to Penang..



[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net