WELCOME TO THE WORLD OF DANISH & DANIA

By: Mak and Abah Of Lovely MDs

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Friday, 28-Mar-2008 15:36 Email | Share | | Bookmark
Hari ke 44..Mak habis pantang..

Hari ni hari terakhir mak berpantang..Lega rasanya dah habis pantang..Rasa terseksa tengok orang lain makan sedap2..Paling terkilan tak dapat makan lauk kegemaran mak, ikan keli masak tempoyak..Tapi dalam tempoh berpantang tu ada masa mak langgar gak..Tak tahan tengok lauk ayam..Nasib baik tak jadi ape..Semalam abah sampai..Ni kira last la abah berulang jenguk kami kat rumah opah..Esok dah nak balik Penang..Sedih gak nak tinggalkan opah sorang2..Tapi nak buat camne..Once dah kawin kenalah dok kat suami..Takpela..tak lama lagi opah dapat cucu baru lagi...Bila macam ni, kadang2 teringat kat arwah atuk..Kalau dia ade tentu dia seronok cucu dah bertambah..Semoga roh atuk dirahmati dan ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman...

Dania 44 hari..


Aksi Danish..Bila mak nak snap je gambo dia, terus dia buat aksi kartun dia..


Wednesday, 26-Mar-2008 08:22 Email | Share | | Bookmark
Hari ke 43 Dania....

Satu lagi hari baru Dania...Mak happy sebab mak dah boleh mandikan Dania..Confident sikit bila nak balik rumah nanti..Walaupun hari2 yang berlalu tak banyak beza utk mak dan lain2...tapi mak tau macam2 benda baru bagi Dania..Dania pun dah boleh mengagah sikit2, boleh senyum dan gelak..dan kadang2 terdengar suara macam nak menegur...Happynya mak..Abang Danish pun dah kurang barannya..Sekarang ni banyak berangan..kalau time berangan tu remote control pun boleh jd handphone. Cakap pun mengalahkan orang tua. Rajin nak tolong apa2 pun..Dah pandai lipat kain. Seronok hidup mak dengan buah hati dua orang ni...



Tuesday, 25-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Dania 41 days, Danish 3yrs 3mths 3days...

Lagi 3 hari mak habis pantang..nama je pantang, tapi ada time mak langgar gak esp ujung2 ni..Minggu ni last dok kat kg..Khamis nanti abah datang then kami akan balik rumah kami lak..lama dah tinggalkan rumah..Memangla rindu tinggalkan rumah sendiri, tapi yg sebenarnya bukan la sebab tu sangat mak nak balik..Mak nak bagi opah rest lepas sekian lama jaga kami 3 beranak..Sebab lepas ni opah kena jaga Makcu ngan baby baru ngan dina sekali..Expected datenya 1st April...tak sabar nak tunggu cousin baru danish and dania keluar..Mesti lagi meriah rumah opah nanti...So, utk makcu..semoga bersalin dgn selamatnya. Utk pakcu selamat dapat anak baru..Utk dina...selamat jadi kakak yg baik..bukan kakak yang garang tau!

Puteri mak abah yang comel..


Hero mak abah yang handsome..

Danish ni suke sngt Power Rangers..Dia dah ada 2 set patung PR, pencil case PR, colouring book PR..and kelmarin ms ikut opah pi kedai, dia boleh nampak T-shirt PR..apalagi..kopak lagi purse opah.. Ni la t-shirt yg dia nk sgt tuuu...


Dua-dua buah hati pengarang jantung mak abah...we love both of u so much...


Sunday, 23-Mar-2008 11:51 Email | Share | | Bookmark
ala-ala anak omak...

Hari ni dania 39 hari..abang danish lak semalam dia genap 3 tahun 3 bulan...danish makin bijak dan comel..danish lak makin nakal, bijak dan tak tau diam....sorry la abang danish, mak tak masukkan gambo abang danish kat sini sebab posing ntah pape ntah...next time le ye...



Friday, 21-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Comelnya dieeee....

Makin bulat la anak mak ni...geram mak tengok pipi dia...nak gigit2 je....



[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net