WELCOME TO THE WORLD OF DANISH & DANIA

By: Mak and Abah Of Lovely MDs

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 25-May-2008 12:12 Email | Share | Bookmark
Family Vacation..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




First Day:
Hari ni pagi2 lagi dah bersiap..Malam tadi mak all out packing semua stuffs yang nak bawak bercuti..Mak buat breakfast roti bawang salut telur je..hehe resipi sendiri..kenyang gak makan..Bukan ape, dah ada anak kecik ni payah nak menyinggah kat mane2..Then dalam 9.30am, kami bertolak dari Penang ke Cameron Highlands...Kami akan jumpa opah, pakngah & co dan pakcu & co kat Simpang Pulai, sebelum kami konvoi naik CH..Nak jadi citer..dah lepas Hentian Sg. Perak, mak call opah..nak tanya ada kat mane..rupe2nya depa masih kat Slim River, sebab kereta pakngah ada problem...Haru..haru..Last2 kami pun meronda2 lah dulu kat Ipoh..Dah tak tau nak kemane, kami pun tunggu je la kat jalan nak naik CH kat Simpang Pulai tu..tunggu je la kat situ sampai konvoi opah sampai...



On the way naik CH, nasib baik Danish & Dania ok..mak still ingat last time kami naik CH, Danish muntah terbelahak dalam kereta..and paling sadis atas mak..sampai mak kena hantar laundry mak punya jeans..Nak citer pasal view..semua orang tau view on d way ke CH memang cantik..Actually kami booked 2 apartment sebab kebanyakan apartment fully booked coz cuti wesak..Pakngah booked Carnation Park Apartment kat Tanah Rata untuk malam pertama, dan abah booked Desa Anthurium Apartment juga kat Tanah Rata for 2nd nite..jenuh gak berpindah randah..Tu le..buat lagi plan last minute..



So, sampai je kat Brinchang, kami cari tempat makan dulu memandangkan perut dah main lagu rock...Maklumla..dah pukul 3 lebih..sempat lagi bergambor tu...




Yang ni kami sampai kat Carnation Park Apartment. Sampai-sampai, pakngah call owner rumah tu utk dapatkan kunci dan settlekan bayaran..Owner rumah tu Cina tapi rumah yang kami sewa tu for Muslim only. Dah selesai angkut mengangkut, maka kami buatlah rumah tu macam kami punye..habih perabot depa kami alih. Pastu posing lagi...





Petang tu kami keluar pi Bharat Tea Plantations. Minum teh kat situ best sebab view tersangat cantik..Cuaca pun sejuk je..Maklumla..dah nak malam..Lepas minum..mulalah sesi bergambar...Balik dari Bharat Plantations kami singgah kat kedai jual baju tak jauh dari simpang Carnation Park..Then, opah tapau nasi goreng ayam merah, makan malam kat rumah..







Second Day:
Sejuknya malam dan pagi kat CH ni...pakai baju sejuk pun sejuk lagi...tapi yang pelik tu, Danish boleh berpeluh..pastu ngadu gatal kat badan dia..Mana taknya, berkejar2 ngan kazens dia..Tu pasal la..Suka sangat..last2 ngigau..Lepas mandi2..kami semua terus packing sebab nak kena pindah apartment pulak..Breakfast, pakcu beli..Pastu kami pun keluar la..Destinasi pertama, Rose Valley...sempat lah introduce kat opah dan yg lain cendawan goreng..Then Strawberry Park, dapatlah merasa chocolate strawberry, tapi tak dapat petik sendiri strawberry sebab tutup..borong beli teh berperasa..Pastu singgah kat kedai souvenir..Mak ngan abah dah banyak kali singgah kedai ni, tapi tak perasan gak nama kedainya..beli dried fruit, teh berperasa, strawberry juice and jam dll..Opah siap beli baja bunga lagi..Pastu kami balik ke Brinchang makan kat foodcourt semalam. Walaupun baru singgah 2-3 tempat tapi masing2 nampak letih..Pas makan kami bercadang nak minum teh kat Ladang Boh kat Sg Palas..Maklumla dah petang..Tapi bila naik je ke atas, baru sekerat jalan..orang2 yang dah naik kata dah tutup..so, terkilan gak mak tak dapat pi sini sebab mak tak pernah lagi pi kat Ladang Boh ni..Pastu kami singgah kat Taman Rama2..Beli la something kat sini..Opah nampak ada anak pokok strawberry..so, opah kate nak beli esok on d way balik.. Tak dapat pi banyak tempat coz jalan jamp..Banyak masa habis kat jalan..Pastu kami terus balik ke rumah ke dua kami kat Desa Anthurium..Punyelah mengah kena panjat tingkat 4..Mak ngan abah pernah dok kat sini dulu..Malam tak pi mana, tengok AF6..







Third Day:
Pagi ni lagi sejuk dari semalam..Hari ni kami berkemas awal..Lepas breakfast terus checkout..Kami terpisah..Depa singgah kedai souvenir semalam, beli bunga..Kami berhenti kat Kea Farm, tunggu depa. Danish ngan Dania plak tido..Rupanya Danish demam..Tak lama tu jumpa opah tengah beli sayur, jagung dll...Kami beli coklat strawberry.Pakcu takdapat parking sebab jamp..Terus tunggu opah kat Butterfly Farm yang semalam. So, lepas belibelah, kami bawa opah ke Butterfly Farm..Punyelah sarat kereta masing2..Then kami pun terus ke destinasi masing2..Mak ngan abah pun tak singgah mana2 lagi memandangkan Danish demam..Kami terus ke Simpang Pulai and cari tempat makan..Since Danish nak makan KFC, kami pun makan KFC kat depan Megoplex dekat rumah sewa mak waktu keje kat Ipoh dulu..Ni lah satu-satunya gambar yang sempat kami snap sebelum kami pulang dari CH.



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net