WELCOME TO THE WORLD OF DANISH & DANIA

By: Mak and Abah Of Lovely MDs

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 31-May-2006 10:01 Email | Share | Bookmark
Vacation at Bukit Merah Laketown Resort - 1st day

Jom jalan-jalan...cuti-cuti Malaysia
Masa nak pi & dah sampai kat Bukit Merah..
Macho boy...
Masa ni Danish berani..
Ni, dah mula cuak ngan ombak..
Usaha memujuk Danish..
Ni dah ok..
Abah & co..
Syoknya kat waterpark!
Danish tengah fikir, nak main air ke tak nak!!
Having dinner cara kampung..
Happy Family!!
Setelah sekian lama dirancang...baru ni terlaksana..Sebenarnya ni idea Mak long Ina, nak buat gathering family sebelah abah..Maklumla...walaupun duduk tak jauh mana, tapi komitmen kerja masing2 membuatkan payah nak kumpul a whole family ...





Nak pi bergambar, dah sampai pun posing lagi...




Alahai anak omak...senyum la sikit cayang...




We all stayed at Palm View Apartment. Maklong dah booked 2 joining studio rooms...Selesa ...Tapi memandangkan kami hanya boleh check in at 2pm...dan masing2 tak sabar nak main air kat waterpark..So kami bertolak lebih awal..Lepas salin baju, kami cari port nak duduk...then, bermulalah acara main air....kami semua berpecah...Mak & Abah bawak Danish kat sandy beachfront Wave Pool...Mula2 tu, Danish relax je...Danish memang suka berendam and tepuk2 air...Tetiba terdengar bunyi siren..dan bermulalah ombak buatan tu...Hah! Masa tu la Danish tetiba jadi kalut ...terus peluk Mak kuat2...Rupa2nya Danish takut ombak... Pastu kami bawak dia kat Kids Adventure River lak...Nak bawak dia menyusur sungai tu...Tapi Danish punya takut tak hilang lagi...Dia tak nak jalan sendiri...Nak berdokong je...Paut kuat2 lak tu...Last2 kami balik kat port kami...Terus Danish tertidur kat situ ..Bila terjaga, barulah ok sikit...Itu pun dia tak nak main kat Wave Pool..Dan kalau tempat tu splashing sangat pun dia tak mau...Danish suka yang airnya tenang...then biar dia yang splashing the water... Happy je ...At last, dia nak gak menyusur Kids Adventure River tu...Lega Mak & Abah, Danish dah back to normal, tak takut air...








Ni gambar lepas dia bangun tido..




Kami dok kat waterpark sampai petang..Bila hari dah nak ujan, baru kami stop main air..Then kami terus ke apartmen utk check in..Malam tu, kami keluar cari makan..Kami decide nak try kat restauran masakan Melayu, K-Bali Cafe...Deco dia macam kat kg je..Makan pun dok bersila..Pekerja kat situ pun ramah...Rasa macam pi rumah dia lak..Yang syok tu sebab kami satu family je makan kat situ..Apa lagi conquere tempat la kami..Buat macam rumah sendiri..Tapi food kat situ memang sedap..Memang pure masakan Melayu..Lepas makan, Abah ngan Pak Izy lepas gian main game..Danish plak dah ngantuk, maka mandom la dia atas bahu Mak yang empuk ni..


Kampung style dinner..




Dah selesai soru pun sempat bergambar lagi...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net